Quantcast
Channel: Teste - AUTO BILD
Viewing all articles
Browse latest Browse all 839

Seat Leon ST: Primul drivetest

$
0
0

Seat a lansat cea de a treia varianta de caroserie a modelului Leon, pregatindu-se pentru cele mai bune vanzari din ultimii ani ale companiei.

Realizat pe platforma MQB a grupului VW si beneficiind de cele mai noi tehnologii din segmentul sau, noul Leon rep[rezinta o propunere deosebit de atractiva in segmentul sau. Odata cu lansarea break-ului – cea de-a treia varianta de caroserie, dup` hatchback si coupe – Leon va deveni si mai bine pozitionat pe piata autpo europeana.

In cazul break-ului, Seat a pastrat nealterat ampatamentul (2.636 mm), cresterea in dimensiuni pana la lungimea de 4.535 mm fiind realizata in intregime pe seama consolei spate (cu 2.700 mm). In aceste conditii Leon ST beneficiaza de unul dintre cele mai incapatoare portbagaje din segmentul sau, cu un volum standard de 587 de litri. Prin rabatarea banchetei spate, volumul portbagajului creste la 1.470 de litri. Spiritul practic este la el acasa, rabatarea spatarului (fractionat 40:60) putandu-se face dintr-o singura miscare, prin actionarea unei parghii din poprtbagaj.

Chiar si ca break, Leon ramane un model dinamic, directia incisiva fiind punctul sau forte. Configurat cu directia progresiva (exclusiv pe Leon ST FR cu Pachetul Dinamic), Leon ST poate braca complet dupa 1,1 rotatii ale volanului fata de 1,4 rotatii  in cazul directiei standard. Caracterul dinamic este subliniat de trenul de rulare adaptiv DCC, disponibil optional, care poate fi configurat prin intermediul meniului Seat Drive Profile.

Am avut la dispozitie motorizarile 1.4 TSI/140 CP si 2.0 TDI/140 CP, ambele remarcandu-se prin rafinament si performante dinamice. Insonorizarea interiorului este foarte buna, zgomotul motorului si al rularii fiind foarte bine filtrate.

Sisteme moderne de asistenta sunt disponibile, de asemenea, optional, fiind vorba de franarea de urgenta in oras sau tempomatul adaptiv, ambele avand la baza radarul de proximitate montat in bara fata. In plus, avem sistemele devenite deja clasice, ca asistentul de banda, cel de unghi mort sau cel de faza lunga.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 839


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>